Fritid

Danskerne er vilde med juletrøjen

Sponsoreret

Julesweateren, julestrikken, rensdyrtrøjen, the christmasjumper eller juletrøjen. Man kan opremse mange forskellige navne, der i virkeligheden er udtryk for den selv samme trøje, som i den grad har fået sit indpas i Danmark gennem de seneste år. Juletrøjen.

Kender du juletrøjen?

Den julefarvede striktrøje fyldt med karakteristiske julefigurer, der i virkeligheden minder om den traditionelle norske sweater?

Juletrøjen er blevet en typisk dresscode til de danske julefrokoster, men folk bærer også trøjen på jobbet og til andre arrangementer. Juletrøjen er bestemt gået hen og blevet en del af de danske garderober ved juletid. Mange vil gå så langt som at sige, at det er blevet en dansk juletrend. En juleklassiker.

Tidligere kendte vi juletrøjen fra de engelske eller amerikanske julefilm.  ”The Christmas Jumper”, som juletrøjen bliver kaldt i de engelsktalende lande har i mange år været et sikkert hit ”over there”. I England er der sågar en dag, som kaldes ”The Christmas Jumper Day”. Den Tredje dag i december hvert år går englænderne rundt i den julede sag.

Nu har danskerne endelig også fået øjnene op for den julede klassiker. Og nu ses den overalt i bybilledet ved juletid. Nogle vil kalde den grim og kikset, mens andre vil kalde den stilfuld og klassisk?

Ét er sikkert: En juletrøje gør julen meget sjovere. Skal den også give dig en mere julet jul.