Fritid

Guide til julemaden: Denne and er bedst

Sponsoreret

Det er ikke lige meget, hvilken and man køber, når man skal tilberede den store julemiddag. Danske ænder, der har gået frit, har nemlig haft det bedst, og derfor smager de også bedre og er større. Køb dine frilandsænder hos Dyssegaardens Juletræsplantage.

Dyssegaardens Juletræsplantager sælger frilandsgæs og frilandsænder til dem, der gerne vil have en and juleaften, der har haft det godt.

Politiken har lavet en guide til, hvad man skal tænke på, når man skal købe sin juleand eller -gås. For det første, så har danske ænder haft det bedst, og så har der ikke været nogen miljøforurening i forbindelse med transporten, som hvis den er kommet hele vejen fra udlandet. Derudover er niveauet for dyrenes velfærd blot i en helt anden klasse i Danmark end så mange andre steder.

Derudover er en landand typisk større, får sprødere skind ved stegning, og så tåler den mere. Hos Dyssegaarden er ænderne opdrættet på friland og er hele 14 uger gamle, inden de slagtes. De er 100 procent danske – udruget, opdrættet og slagtet lokalt i Danmark. Deres fjerkræ bliver som nogle af de eneste i Danmark ikke udsat for dyretransport, da de bliver slagtet på Raunsmeds mobile fjerkræslagteri. Ænderne har fri adgang til hvede og majs, som kan ses på deres fedtlag, og det gør dem meget kødfulde og saftige. De vejer typisk mellem 2,8 og 3,8 kg, hvilket gør, at de vil kunne mætte selv en større familie.