Fritid

Hvordan opstår åreknuder?

Sponsoreret

Åreknuder er en lidelse, som rammer mange danskere. Måske kender du til det selv, eller til andre der har det? Mange oplever symptomerne for åreknuder som lette i begyndelsen. Det kan være milde smerter og svie, der hvor venerne buler ud, samt lægkramper og træthedsfornemmelse i læggens muskler. Åreknuder er en langsomt fremadskridende sygdom, som vil udvikle sig, hvis ikke den behandles. Knuderne opstår, som navnet afslører, i årene, som resultat af et øget tryk i venesystemet samt svage venevægge. Derfor kommer åreknuderne til udtryk som synlige slyngende, knuder under huden. Det øgede venetryk kan forekomme ved forskellige tilstande – såsom graviditet, overvægt, årebetændelse, tykt fedtlag på benene med flere. De fleste oplever åreknuderne som kosmetisk generende, fordi de er tydelige, og vælger derfor at tage kontakt til lægen med henblik på behandling.

Behandling af åreknuder

Hvordan kommer man åreknuderne til livs, tænker du måske? Der findes heldigvis forskellige muligheder for behandling, som alle lægger vægt på at få fjernet alle de synlige åreknuder samt årsagen til, at de er opstået. Alt efter hvor fremskreden lidelsen er, vælges behandlingsformen. Hos Åreknudeklinikkerne Varix behandles åreknuder med operation, ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure eller en kombination heraf. Målet med enhver behandling af åreknuder er at få et tilfredsstillende og holdbart resultat, uanset hvor fremskreden lidelsen er. Efterlades åreknuderne ubehandlet, kan de medføre dybe blodpropper, betændelse i huden eller skinnebenssår. Vil du vide mere om sygdommen – hvad det er, hvorfor den opstår, og hvad mulighederne er for behandling, kan du læse mere om åreknuder her.