Sport

Hvad skal jeg være opmærksom på ved valg af løbesko?

Sponsoreret

Vi kender det alle sammen. At stå der i sportsbutikken og prøve et par smarte løbesko, der synes at passe helt perfekt. De føles gode og komfortable, og derfor bliver de købt og taget med hjem. Når du så har løbet et par ture i dem, finder du ud af, at de slet ikke passer til dig. Hvorfor er det nu sådan?

Find din løbestil

For at løbeskoene kan være ideelle for dig og dit løb, skal du finde frem til din løbestil og formen på din fod, inden du køber et par. Du skal altså vælge de rette løbesko, der passer til din løbestil. De skal matche formen på din fod, og de funktioner der er påkrævet for dit løb.

For at finde et par løbesko, der passer perfekt til dig, kan det være godt at undersøge, hvad de forskellige brands kan tilbyde. Eksempelvis laver HOKA ONE ONE innovative løbesko, der måske passer super godt til dig. Her kan du finde flere Hoka sko her.

Tips til køb af løbesko

Løbesko skal passe perfekt i størrelsen. Størrelsen varierer fra den ene løbeskosproducent til den anden. Prøv derfor løbeskoene i forskellige størrelser, indtil du finder en, der sidder godt. For at du ikke kommer til at købe løbesko, der er for små, er det bedst at prøve dem sidst på dagen, da dine fødder på dette tidspunkt er størst. Dine fødder hæver nemlig en smule gennem dagen. Har du specielle ortopædiske skoindlæg, så husk at tage dem med, når du skal prøve løbesko.