Fritid

Varmt klima giver fylde og smag

Sponsoreret

Er du vild med Zinfaldel-vin? Fælles for de fleste druer, som bruges til vinproduktion er, at klimaet, de gror i, har en stor betydning for selve udfaldet og smagen i druen. Det er også tilfældet ved Zinfandel-druen, der har sin gode smag fra et varmt og tørt klima.

Siden start 1800-tallet 

Ligesom mange andre druesorter fra store dele af verden, findes der også en historie om Zinfandel-druens oprindelse. Nogle mener, at den stammer fra en østrigsk kejser i starten af 1800-tallet, hvorefter den kort tid efter er opstået i Amerika, mens andre mener, den har sin oprindelse i Kroatien. Uanset hvilken historie, du tror på, så gror druen i dag i både Amerika, Kroatien og Italien, hvor de alle har det varme og tørre klima, som druen har brug for. 

En vin i mange prisklasser

Zinafandel er med tiden blevet en yderst populær druesort, der også produceres i en rosé-udgave. Er du til rosé, har du sikkert allerede nyt et glas eller to på en varm sommerdag eller en lun aften med familie og venner. Derudover produceres den også i rødvin, der især er kendetegnet ved at være en kraftigere rødvin med god fylde. Skal vinen på bordet til en god middag, er det med at bestille en flaske hjem, men er det i stedet til hyggelige aftener, der ikke behøver at være så højtidelige, er det oplagt med den populære 3 liters æske. Hos vinmedmere.dk finder du et stort udvalg i mange forskellige prisniveauer, så alle har mulighed for at få glæde af en god Zinfandel-vin.