Tips & Tricks

Hold jul på en bæredygtig måde

Sponsoreret

Julen behøver ikke at være en byrde for planeten. Med lidt indsats og en god fantasi kan du sagtens holde jul uden, at det skader miljøet for meget. Her finder du nogle idéer til at fejre julen, mens du passer på miljøet på samme tid. 

Brug et plastikjuletræ

Selvfølgelig er det flot med et vaskeægte juletræ. Men det er ikke det bedste for miljøet. I stedet kan du anskaffe dig et plastikjuletræ, som du kan bruge igen år efter år. I dag kan du sagtens finde rigtig flotte plastikjuletræer. Derudover skal du heller ikke døje med, at der hele tiden falder grannåle ned på gulvet.

Pak gaver ind med genbrugspapir eller stof

En anden ting, du kan gøre, er at pakke dine julegaver ind med genbrugspapir eller stof. Du kan stort set altid genbruge gavepapir. Hvis du ikke har noget af dette liggende, så har du typisk en avis eller noget stof, som du ikke bruger. Det fungerer også ganske udmærket som gavepapir.

Køb bæredygtige julegaver

Gaver hører til julen. De fleste vil nemlig gerne have gaver under juletræet, når det er juleaften. For at skåne miljøet på bedste vis kan du vælge at købe bæredygtige julegaver. Der findes mange forskellige bæredygtige julegaver til både mænd og kvinder. Du kan derfor sagtens købe disse gaver til hele familien.

Reducér madspild

Sidst men ikke mindst kan du reducere madspild i juletiden. Mange ender nemlig bare med at smide julemaden ud, hvilket er ærgerligt. Du kan i stedet vælge at spise resterne dagen efter eller give alle gæster noget mad med hjem. Er ingen af delene muligt, så kan du fryse resterne ned til en anden god gang.