Fritid

En katafalk gør arbejdet på kirkegården lettere

Sponsoreret

Kister er ekstremt tunge, og derfor er det vigtigt at få noget hjælp til det hårde arbejde, sådan at gravere og kirketjenere ikke kommer til at overbelaste sig.

Når kister skal flyttes fra kirke til kapel og videre til kirkegårdene, så er det oftest kirkens medarbejdere, der står for det. Men der er en del risici i det for dem, for kister er utroligt tunge, og det kan altså være meget belastende at skulle løfte, skubbe og trække.

Men der er heldigvis hjælp at hente, for IMMO har gennem mange år udviklet en firehjulstrukket katafalk, som aflaster medarbejderen maksimalt og er enkel at benytte. Der er fokus sikkerhed og minimal vedligeholdelse, når du køber en katafalk fra IMMO.

Et katafalk er altså en slags vogn, som en kiste står på, og som man så kan trække rundt uden at skulle bære den. Katafalken eleveres elektrisk i både kassen og rullerne, og der er mulighed for at rulle kisten direkte fra bedemandens bil til en kistevogn eller lignende. Der er styring på begge hjulaksler, sådan at den kan betjenes med blot én hånd. Meningen med katafalken var netop at modvirke skader i ryg, skuldre og lignende hos medarbejderne.

En katafalk er egnet til kørsel i ujævnt terræn, såsom stigninger, græs, løst grus og brosten, fordi den har 4-hjuls træk med differentiale, som giver en behagelig let kørsel, trods udfordringer i underlaget.