Fritid

Sådan får du foretaget en neuropsykologisk undersøgelse

Sponsoreret

Hvis du eller én af dine kære har fået en hjerneskade, eller hvis I har mistanke derom, så kan det være en god idé at få foretaget en neuropsykologisk undersøgelse. Men hvor kan man få foretaget sådan én? Og hvordan foregår det? Denne artikel gør dig klogere på alt, hvad du skal vide.

En neuropsykologisk undersøgelse for voksne er netop her, hvor du kan få en afklaring med, hvilken form for hjerneskade, du har fået. Ydermere peger undersøgelsen også på, hvilke færdigheder du har bevaret i forbindelse med hjerneskaden, og hvilke der er forringede eller i værste tilfælde helt tabt. Denne undersøgelse er med til at stille din diagnose og bidrager til forståelsen af, hvilke områder der skal genoptrænes.

Planlægningen af et genoptræningsforløb

Den neuropsykologiske undersøgelse spiller også en stor rolle i forhold til udarbejdelsen af et genoptræningsforløb. Her kan den være med til at klargøre, på hvilke områder du har brug for hjælp til rehabilitering. De nedsatte funktionsevner kan være en stor frustration og et chok for mange, men undersøgelsen fokuserer særligt på, hvilke muligheder du har i din situation i stedet for fokusset på, hvilken forringelse hjerneskaden har forvoldt.

På Vejlefjord Rehabilitering har du mulighed for at få foretaget en neuropsykologisk undersøgelse og et bud på et program for eventuel genoptræning.