Fritid

Ole Lynggaard smykker

Sponsoreret

Dansk design er noget helt særligt. Det skiller sig ud fra mængden og er efterhånden blevet en del af den danske kulturarv – uanset om der er tale om ikoniske designerstole fra 50’erne og 60’erne eller dansk smykkedesign, som i dag er at finde i smykkeskrinet hos kvalitetsbevidste danske kvinder. Ja faktisk har Ole Lynggaard-smykker rod i dansk designs storhedstid – nemlig 1960’erne – hvor brandet blevet grundlagt af ingen andre end guldsmed Ole Lynggaard. I samme periode fandt han sammen med sin kone, som skulle vise sig at blive hans muse over de næste 50 år. Sammen har parret skab skønne kollektioner i alt fra sølv og guld i vidunderlige, fantasifulde designs og former, der ikke kan andet end at tage pusten fra dig ved første øjekast.

Naturen som inspiration

Det er dog ikke kun Ole Lynggaards kone, som har været en evig kilde til inspiration. Designsene er nemlig også særligt kendetegnet ved at være stærkt inspirerede af bløde, organiske bevægelser og dyrenes lette elegance, der i Ole Lynggaards mange smykker får et fint, grafisk udtryk. Netop fordi Ole Lynggaard-smykker er stærkt inspireret af naturen, kommer det nok heller ikke som nogen overraskelse, at smykkerne bugner med skønne natursten fra ametyster over månesten til kvarts og fantastiske perler fra havets dyb.  Manden bag det succesfulde brand er et levende eksempel på, hvordan smykker kan være med til at repræsentere tidens modetendenser og samtidig bevare designerens identitet gennem årtier. Måske du er blevet fristet og skal have fingrene i et eller flere ikoniske Ole Lynggaard-smykker til én, du har kær?