Sport

Tips til at undgå løbeskader

Sponsoreret

Rigtig mange danskere dyrker motion i deres hverdag og nyder at holde sig aktive. Men hvis du dyrker motion, såsom løb, er der en chance for, at du kan ende med en løbeskade. At få en skade er aldrig sjovt, hvis du er glad for at holde dig aktiv. Derfor finder du her flere gode råd til, hvordan du på bedst mulig vis kan undgå løbeskader.

Husk at lade din krop restituere

Når du løber, er det essentielt, at du lader din krop hvile mellem dine løbeture. Det vil sige, at du ikke bør løbe lange ture hver eneste dag. I stedet er det en fordel, at du sørger for, at din krop får nok hvile, så den igen er klar til en ny løbetur. Hvis du ikke tidligere har løbet særlig meget, er det særlig vigtigt, at du holder minimum en dags pause mellem dine løbeture. Det er desuden stadig vigtigt at holde hviledage, selvom du er en erfaren løber.

Pres ikke citronen allerede fra starten af

Hvis du ønsker at løbe uden at pådrage dig en løbeskade, er det altafgørende, at du tager det stille og roligt i starten. For mange kan det være fristende bare at løbe så meget som muligt, hvis du har fået anskaffet dig et par løbesko og flot løbetøj. Men hvis du ikke starter stille og roligt ud, kan du i værste tilfælde ende med en løbeskade.

Derudover bør du altid sørge for, at du har det rette udstyr såsom løbesko og løbetøj – du kan se mere her.