Fritid

Julen rammer københavnerne hårdt

Sponsoreret

Julen er hård. Det er mørkt, iskoldt, og så er det dyrt. Sådan er det hele landet over, men i Danmarks indkøbsmekka København er julehyggen skruet langt op, og hele byen emmer af overforbrug for æbleskiver. Det lyder da meget hyggeligt, tænker du måske. Men særligt for dem, der arbejder i butik, er julen forbundet med ekstra pligter og overarbejde.

 

De butiksansattes helvede

Butikker er der nok af i København. Når nye bygninger med mulighed for butikslokaler i stuen åbner, går der ikke længe før lokalet er revet væk. Og butikker passer jo som bekendt ikke sig selv, så derfor er der selvsagt også mange ansatte i butikkerne. Mange ansatte er studerende, der alligevel bor i byen og derfor bruger jobbet som en vej til lidt ekstra penge.

 

Og de butiksansatte er forreste linje i julegaveindkøbene. De er kanonføde for stressede pensionister, der mangler 27 gaver til deres kuld af børnebørn, og nye kærester, der febrilsk søger efter den perfekte gave, for at vise, hvor stor omtanke de har. Der er råb og skrig og skrål i sådan et storcenter. Det er med andre ord helvede på jord for medarbejderne i butikkerne.

 

Er du butiksansat, er det derfor også vigtigt, at du i juletiden ikke spænder dig hårdere for, end hvad du egentlig kan klare. Chefen får helt sikkert brug for, at du bliver lidt længere den og den dag, men ro på. Han får også brug for din hjælp til januarudsalget.

 

Søg hjælp udefra

Så er man lidt presset i juletiden og har brug for at lette trykket lidt med hjælp udefra, kan det kun anbefales, at man finder en psykolog i København, der kan hjælpe dig igennem måneden. Og så er det altid en god idé at huske på, at julen heldigvis har en ende.