Indretning

Hvilken hustype skal du vælge?

Sponsoreret

Hvis det er første gang, du skal ud og købe hus, kan det godt være svært at finde rundt i de forskellige typer af huse. Her får du en guide til de tre mest almindelige.

Parcelhus

Et parcelhus er et fritliggende hus, typisk i to plan, uden andre huse ved siden af. Navnet kommer af grunden huset ligger på. Den er nemlig en del af en større grund, delt ind i såkaldte parceller, deraf navnet. Et parcelhus er et godt valg, hvis du vil have frihed og åbne vidder uden at skulle investere i en større landejendom.

Villa

En villa er lidt ligesom et parcelhus, men typisk større og mere individuel i udtryk og grundstørrelse. Desuden ligger villaer typisk tættere sammen og man har kortere til naboerne. Villaer kommer både i et plan og to planer, alt efter hvad man er til.

Arkitekttegnet hus

Et arkitekttegnet hus adskiller sig fra de to foregående ved, at det er helt unikt. Det er ikke en del af en større mængde ens huse, men helt sit eget. Du kan sammen med arkitekten selv være med til at bestemme husets udformning. Arkitekttegnede huse er dog typisk en del dyrere en villaen og parcelhuset.