Indretning

Sådan vedligeholder du et plankebord

Sponsoreret

Plankeborde er delikate møbler, som kræver at du vedligeholder dem jævnligt. Hvis du ikke gør det, bliver dit plankebord hurtigt grimt og kedeligt at se på. Her får du vores 3 bedste råd til vedligeholdelse af dit plankebord.

Plankeborde er rigtig populære for tiden og ikke uden grund. De er super flotte og et rigtig rustikt møbel, der giver varme og liv i stuen eller køkkenet. Det kan dog hurtigt gå galt, hvis ikke du vedligeholder dit bord rigtigt.

Lad være med at bruge sæbe eller rengøringsmidler

Når du er færdig med at spise og skal tørre bordet af, så undgå at bruge en klud, der er vredet op med sæbe. Det har bordet nemlig ikke godt af. Brug i stedet en helt almindelig klud opvredet i lunkent vand.

Slib dit bord og giv det olie

Et plankebord er nærmest et levende væsen. Det skal have passe og pleje igennem dets levetid. En rigtig god ide er at slibe det ned og give det olie ca. hver tredje måned. På den måde sikrer du at bordet holder længere og samtidig ser flot ud.

Mæt træet med olie

To gange om året er det en god idé at mætte træet med olie. Så undgår du revner og sprækker.